12.5.2013

Valkovuokot ja hiirenkorvat ovat tulleet, samoin pian keittiön lattiakaakelit ja tokon MM-kisat

-


Ensiksi hurjasti tsemppiä koko Suomen tokomaajoukkueelle, joka on osaksi jo lähtenyt kohti Budapestiä. Suurin osa lähtee ensi tiistaina ja keskiviikkona. Peukut on täällä pystyssä ja tiukasti seurataan paria osoitetta:

Tokoteam Finland
Obedience WC Budapest 2013

Tuolta kisojen omilta sivuilta löytyy mm a
ikataulut, starttijärjestys, seuruukaaviot ja liikejärjestys. 

Jännää!!

--------------------------------------------

Vapun jälkeen on treenattu paljon. Teemana on ollut - yllätys, yllätys - maltti. Zip on vastannut treeniin hyvin ilman yhtään ääntä missään kohtaan. Kaikki sanovat, että se näyttää nyt erilaiselta. Itsekin huomaan eron, mutta ei se aina toimi, se maltti. Pikkuhiljaa edistytään.

Olin lomalla tämän viikon, keskellä keittiöremonttia. Nyt keittiö on tyhjä, lattia on tasoitettu ja laattoja päästään laittamaan viikon puolivälissä. Meillä on kamala kaaos. Onneksi olen päässyt tekemään kivoja lenkkejä ja lepäämäänkin toisinaan. 


Zip sai myös nollan agissa, tosi kiva!Esineruudusta löytyi kivoja tavaroita


Tiistaina 7.5. Riikka ja Salli tulivat treenaamaan iltapäivällä Lahteen. Maria ja Marko tulivat myös mukaan, joten saimme hyvät treenit.

Riikka suunnitteli meille malttitreenin, missä mm seurautin, stoppasin koiran lähelle ruutua, jätin koiran siihen, tein kaukot ja lähetin siitä ruutuun. Lisäksi teimme muitakin hyviä malttijuttuja. Lähetin pisteelle, hain siitä mukaan seuruuseen tai kiersin ja tein kaukot.

Kivat treenit, kiitos Riikka ja tiimi M&M!
 
HOT:n kisanomainen pidettiin ke 8.5. Patarilla. Keli oli kiva, aurinko paistoi. Meitä oli kymmenkunta ja teimme kahdessa kehässä puolet ja puolet.

Seuruu ei ollut hullumpaa. Tässä Zip on tajunnut idean hyvin ja ravaa jo rauhallisesti sivulla ja pitää hyvin kontaktin. Kovin helposti se vielä putoaa, mutta luulen, että koira ymmärtää, mitä haetaan.

Zetassakaan ei ollut mitään kummallista, ilmeisesti oli ihan ok.


Luoksetulossa stoppi olisi voinut olla parempi, mutta kokonaisuus oli ok.

Ruutu löytyi hienosti. Piste oli aika hurja, mutta ruutuun meni kivasti. Jätin seisomaan, kiersin koiran takaa ja kutsuin sivulle. Hyvä!

Ohjatussakaan ei mokannut, mutta meni aika kovaa. Taisin teettää pari kaukoa merkillä tässäkin.

Metalli oli ok.

Tunnarissa nosti väärän, lähti tuomaan, pudotti ja palasi takaisin ja toi oman.

Kaukoissa tekniikka ei kestä. Lisää treeniä...Kuvat Marko Osala

Christan koulutus 9.5.13 
Aiheena oli tunnari, ruutu/ohjattu ja luoksetulon stoppi.

Tunnari
Tämä on taas huonossa jamassa, kun siirryttiin nurmikolle ja tuuleen. Koira hosuu eikä malta tarkistaa kunnolla.
Treeneissä tehtiin sekä normia että kapulaläjiä, mistä koiran piti kaivaa oikea kapula esiin. Zip ei juuri mokaillut ja parani koko ajan, kunnes meni ihan suoraan kapuloille. Nyt pitää koettaa saada koira menemään suoraan kapuloille ilman kaarta. Jos koira tuo väärän, huomautan topakasti. Teen häiriöissä (toinen koira tms). Yleensäkin vaikeutan - laitan esim kapulat lähekkäin niin, että on haisteltava kunnolla.

Ruutu/nouto
Tässä tietty heti huomattiin, ettei koira osaa erottaa ruutua ("mene") ja noutoa ("nosta"). Olen vaihtanut entiset käskyt noihin uusiin ja vielä ne eivät ole ihan selviä. Heitin kapulan kohti ruutua ja käskin ruutuun tai noutoon ja meni aika arpomiseksi. Tähän lisää erottelua, kunnes on selvä koiralle.

Luoksetulo
Koira tekee aika hyviä stoppeja joka tapauksessa, mutta kriteeriä pitää kunnolla tarkentaa. Tärkeää on saada tehtyä selvä ero hyvään ja huonoon. Lisäksi voi tehdä häiriöiden kanssa, niin että koira pystyy keskittymään kunnolla. Treeneissä teemme niin, että noin puolivälissä oli ihmisiä häiriköimässä ja stoppailin koiraa sitä ennen. Tässäkin paransi hyvin.

Olipa hyvä treeni ennen ässämmiä meille kaikille hottilaisille. Saimme hyvää muistutusta tärkeistä jutuista. Kiitos Christa jälleen kerran!

Illalla Lahdessa oli vielä MM-joukkuetreenit Patarilla. Olin siellä jeesaamassa ja oli kiva nähdä joukkuelaisten tekevän niin hyvin. Kyllä tuon porukan kelpaa lähteä Suomea edustamaan! 


--------------------------------------------

Nyt olen treenannut joka päivä erotteluja ja hommahan pelittää hyvin! Virheitä ei juurikaan enää tule. Olen heittänyt kapulaa kohti ruutua yms sekoittavaa. 

Vappukuvat AnsuEilen lauantaina olin illalla treenaamassa Ansun ja Tesun kanssa Tikkurilassa.

Näytin erottelutreeniä ja totesimme, että edistytty on. Zip ei näissä tehnyt yhtään virhettä. 


Tunnarikin oli virheetön. Toisessa setissä teimme pitkän jonon pituussuunnassa. Kapuloita oli varmaan parikymmentä, vaihtelevin välimatkoin. Laitoin alkuun pari namia, kutsuin koiran syömään ne ja lähetin viereen etsimään. Zip lähtikin kiertämään loppuun eikä millään tajunnut, että rivi jatkuu vielä niin pitkään. Hyvin malttoi kuitenkin ja aloitti aina rauhallisesti uudelleen ja selkeästi keskittyi, kunnes oma löytyi alusta. Toisen kerran kun lähti kiertämään taakse, kutsuin takaisin ja näytin, mistä pitää aloittaa. Hienosti bongasi heti oman. Hyvä tunnaritreeni!

Metalli oli tosi hyvä, samoin luoksetulon stoppi. Seuruu oli tosi hyvää kuulemma ja tuntuikin siltä.

Kävelimme vielä porukalla kunnon lenkin. Meille tuli pitkä päivä, sillä ensin olin kouluttamassa koko päivän Vantaalla. Zip oli kovin väsynyt myös. Oli ihanaa päästä kotiin lepäämään. Kiitos Ansu ja Tesu sekä treeneistä että Zipun kävelyttämisestä päivällä!  


Tänään sunnuntaina teimme ensin lenkin Riitan ja Toscan kanssa harjulla. Ilma oli hieno. Linnut lauloivat ja valkovuokkoja oli joka puolella. Myös koivut ovat jo kunnon hiirenkorvalla. Kyllä kesä tosiaan on jo!

Illalla kävimme vielä Patarilla Peten kanssa. Zip teki erotteluja edelleen, niistä selviytyi hyvin. Kun tein liikkeenä, erehtyi kerran menemään ruutuun, vaikka piti hakea oikeanpuoleinen eli ruudunsuuntainen kapula. Sen jälkeen ei mokannut. Seuruuta teki myös hyvin, joskin väliin tuli peitsiä. Siinäkin oli ok, ei pomppinut. Mutta ravia haluan joka tapauksessa.

Meg teki myös hyvin. Sekin sekoitti kerran ohjatun ja ruudun, mutta sen jälkeen oli varma. Seuruu oli hyvä, samoni paikallakäännökset suoria paria pientä vinoa lukuunottamatta.

Lopuksi teimme vielä samaan aikaan, Pete luoksetuloa suorana ja Zip zetan jääviä. Hieman ensin häiriintyi, mutta uusittuna hyvin. Nämä yhteistreenit on vaikeita.

Tästä jatketaan nyt niin, että teen noita selkeystreenejä edelleen ohjatun ja ruudun kanssa. Samoin keskityn tunnariin ja kotitreeninä kaukoon. Ja ilman muuta teen malttitreeniä koko ajan. Jos kiihtyy, siirryn heti rauhalliseen pätkään ja rikon kaavoja kunnolla. Parin viikon kuluttua pitää päästä tekemään jo kokonaisuuksia!! Joten tehtävää riittää hurjasti. Rrräyh sille! 


Ei kommentteja: