12.1.2014

Jännittäviä aikoja

-
Joulupäivänä oli kaikkea muuta kuin jouluinen keli

Joulunaika on takana ja eletään jo tammikuun puoliväliä. Joulusta on jäljellä vielä läjä erilaisia pikkuleipiä ja kakkuja, joista riittää vielä pitkäksi aikaa. 

Treenejäkin on tehty, mutta ihan vielä ei ole tuntunut kone käynnistyvän.

Jessican juhlien alla treenattiin 27.12. Ojangossa pöllöporukalla vahvistettuna Jessicalla.
Seuraavana päivänä oli mukavat Jessican ja Macin mestaruusjuhlat, joita vietettiin ensin Gumbossa ja sitten Jessican hallilla isolla porukalla. Treeneissä Nina houkutteli Zipua ruudun sivussa ja ruudun sisällä, mutta aika hyvin koira selvisi haasteesta. Teimme myös paikallamakuun ylös- alaskäskyjä eikä niissä ollut ongelmia. Teimme myös sivulletuloja ja tunnaria. Olipa mahtavat treenit, kiitos kaikille.Uuden vuoden maissakin oli vielä lumetonta; Eevan ja Ytyn
sekä Eevan  ystävän Heidin ja koiransa seurassa Tiilijärvillä

2.1. saimme treeniseuraa Veerasta ja lapukoista Korkeavireelle ja viime tiistaina Hannasta ja Fidzistä Hollolaan, missä teimme kunnon pakkastreenit. Kiva oli treenata "vieraassa" porukassa. 

HOT:n treeneissä 5.1. (Ansu veti) teimme sivulletuloja sekä niin, että heitin namin vasemmalle puolelleni ja niin, että siellä oli lelu. Koira on kyllä jotain jo hiffannut, mutta tiukassa väärä tapa istuu. Olen sitä väärää kyllä huolella vahvistanutkin.

Teimme myös ruutua alustahäiriöllä. Ziphän osaa kosketusalustan oikein hyvin. Laitoimme siis alustan lähelle ruutua. Tähän Zip ei langennut, vaan paineli vain ruutuun. Messarissa osa koirista mokasi ruudun menemällä paikkaan, missä oli tunnarikapuloiden teipit matossa. Menivät ilmeisesti mielestään alustalle. Sen sijaan siirretyistä ruuduista ei Zip kovin hyvin selviytynyt. Se juoksee täysillä sinne, missä ruutu oli ollut eikä välitä katsoa etukäteen.

Treenit olivat tosi hyvät ja tarpeellisia juttuja tuli esille.
Jippii, lunta! 

Tämä vuosi alkoi upeasti Zipun PM2-juhlilla uudenvuodenpäivänä. Vieraita oli viitisenkymmentä ja tunnelma oli iloinen. Olin niin otettu kaikista hienoista lahjoista, joista myös Suomen Eläinsuojelujärjestö sai osansa lahjoituksena. Suurkiitos Kirstille upeasta kakusta ja muusta leipomisavusta sekä Maikulle leipomuksista ja tarjoiluavusta. Halaus teille! Kiitos kaikille ihanille vieraille! Olen niin nöyrästi kiitollinen Zipusta ja siitä, että olen vihdoin päässyt menestyksen makuun tässä minulle niin tärkeässä jutussa. En osaa sitä oikein sanoakaan. Tiedän, että nyt on paljon tehtävää ja koetan taas saada langasta kiinni kunnolla.
Pöllötreeneissä 12.1. saatiin hyvät treenit. Aloitimme seuruulla, joka oli alussa aika hitsin yritteliästä, mutta parani, kun vähän tamppasin vasemmalla jalallani. Sen jälkeen oli oikein mukavan tuntuista. Osa perusasennoista oli vinoja, etenkin kääntyessäni oikealle ja heti sen jälkeen pysähtyessäni. Samoin kun pysähdyin huonosti suorilla. Pitää muistaa hieman hiljentää ensin.


Ruudussa oli edelleen ongelmia, kun sen paikkaa siirrettiin. Koira vain iloisena juoksee entiseen paikkaan ja kun ruutu ei ole siellä, alkaa vasta sitten katsoa. Yhden kerran aikoi jäädä jopa merkin taakse jonnekin. Ensi kerralla pitää pistää peli poikki, jos vain juoksee ja kuljettaa ruutuun. Nyt vain käskin stopata ja vein koiran vierelläni ruutuun ja jäkätin matkalla. Se ei ole sama. Lisäksi lähti pois maasta, kun menin kohti. Näitä pitää vielä tehdä paljon. Mutta muuten olin oikein tyytyväinen ruutuihin. Paikat olivat hienot ja ilme hyvä.

Ohjatussa koiraa houkuteltiin keskikapulalla, mikä ei vaikuttanut siihen mitenkään. Kun vasen kapula piilotettiin kassin taakse (edessä oli vielä pallo), tuli ongelmia. Koira lähti ihan oikeaan suuntaan, mutta kun ei heti nähnyt kapulaa, hilpaisi keskimmäselle. Stoppasin ja käskin takaisin merkille. Lähetin uudelleen ja sinkosi kassin taakse, mutta ei nähnyt kapulaa ja lähti taas keskimmäiselle. Kolmannella kerralla onnistui. Tämä olisi pitänyt myös katkaista heti pois eikä päästää juoksentelemaan, pöh. Oli jotenkin kiireen tuntu enkä miettinyt asiaa etukäteen. Jatkossa pitää olla parempi itsekin.

Luoksetuloa tein paloissa. Seisomisesta lähti jotenkin pystyssä tulemaan eli ennakoi stoppeja. Hyvin tuli kuitenkin ja malttoi odottaa liikkurin käskyjen jälkeen.

Tunnarissa tehtiin kaksi riviä, taaimmainen pari metriä etummaisen takana. Oikea kapula oli taaimmaisessa rivissä. Tässä Zip oli tosi hyvä. Kun ei löytänyt omaansa, alkoi katsella ja huomasi heti toisen rivin. Tönäisi oikean viereistä kapulaa, mutta nappasi omansa ja toi tosi kovaa. Toinen tunnari tehtiin houkuttelemalla rivin takana. Ansulla ei ollut namia kädessä, mutta koira kävi tsekkaamassa pikaisesti tilanteen. Aijai.Jatkoi kuitenkin kapuloille, kun huomautin. 

Kiitos treeneistä ja palaveerauksesta Ansu, Katja, Mari ja Tesu!


Pakkasta tulikin yht'äkkiä parikymmentä astetta - töppöskelit 
Perjantaina tehtiin HOT:n kisanomainen, missä Zip jotenkin höntyili. Seuruussa pomppi pari kertaa innokkaasti ravissa ja koski kättä. Tätä olin treenannut alle parina päivänä - siis sitä, että sen pitää pitää pää ylempänä eikä saa edistää. Hyvin se muistaa ja yrittää tehdä hyvin. Tunnari oli muuten oikein hyvä, mutta kapulan luovutuksessa kapula jotenkin pääsi putoamaan. Zeta ja ohjattu olivat suht hyvät.Nyt elämme jännittäviä aikoja, koska Zipulla alkoi juoksu. Ensi viikolla Zipulla on edessä astutusreissu kasvattajien seurassa Ruotsiin, missä Dio toivottavasti innokkaana odottaa. Hui. Jännittää. Tämä tietysti tarkoittaa, etten pääse enää karsintakisoihin, mikäli astutus onnistuu. Tavoitteet siirtyvät siis SM-kisaan ja sillä siisti. Nyt vaan peukut pystyyn!


Ei kommentteja: