4.2.2014

Zip ja Dio ovat tavanneet - rakkautta oli ilmassa!

-
Zip kävi Riitan ja Pekan kanssa Ruotsissa astutusreissussa sulho Dion luona (Tazzhagens Zvante). Zip oli ollut kuulemma kovin mukava matkaseuralainen ja suosiollinenkin vielä, sillä astutus onnistui kolmena päivänä. Sulhanen oli komea ja mukava, joten mikäs oli ollessa. Nyt vain sitten toivotaan kovasti pieniä zipuleita. Saas nähdä, kyllä jänskättää. Toivon niin kovasti!

Dio


 
Sillä välin tehtiin lenkkejä ihanassa talvikelissä Riitan kanssa

Vesijärvellä


 
 

Viime perjantaina oli Christa kouluttamassa HOTtilaisia Lahdessa.

Tein ensin ohjattua niin, että oikea kapula oli piilossa. Mokasi tämän: kun ei heti nähnyt, sinkosi keskelle. Stoppasin ja palautin merkille. Toisellakaan kerralla ei tainnut heti onnistua, mutta sitten ei enää mokaillut. Sitä ei pitäisi päästää juoksemaan, vaan nyt pitää vain kuskata koira kapulalle. Kapulan palautuksissa oli myös levottomuutta. Olen nyt ottanut koiraa sivulle niin, että kun se istahtaa, sen pitää heti pompata ylöspäin, jotta asento olisi suora. Tämä näyttää ihan siltä, että koira pyöräyttäisi kapulaa samalla (keikauttaa päätään ylöspäin) eli tosi epäsiistiltä. Epämääräinen toiveeni on, että koira ei tekisi tätä niin selkeästi kisassa, mutta kuitenkin asettuisi suoraan... No joo. Lisäksi olen palkannut sitä ulkoa heti kun on suoristautunut, mikä tietty on nostanut odotusarvoa palkalle ja löysyttänyt kapulan pitoa. Nyt pitää tehdä sivulletulo ilman kapulaa valmiimmaksi ja unohtaa kapulapuuhat siksi aikaa.

Zetassa seuruuta saatiin paremmaksi vain kävelemällä, unohtamalla jäävät ja rikkomalla vähän kaavoja. Jatkan nyt tekemällä jäävät esim kulmiin ja lähtemällä juoksuun jäävän kohdassa. Balanssin löytäminen on vaikeaa, mutta tämä tuntui hyvältä. Jääviä itsessään pitää myös tehdä ja muistuttaa liikkumattomuudesta. Saatiin mokat heti esille, kun jäin vähäksi aikaa kyykkyyn merkin taakse, siis samalla koiran taakse. Hyvä kun tuli esiin, pitää muistutella.

Tunnaria tehtiin niin, että toinen koira istui kapuloiden keskellä ja oikea kapula oli suunnilleen sen hännän alla. Pro-raukka - ihanan tuoksuinen juoksutyttö pyöri ympärillä eikä sitä saanut nuuhkia. Zip oli myös aika kohtelias ja etsiskeli kapulaa mm A-esteen päältä, kun ei heti löytänyt Pron läheltä sitä. Selviytyi kyllä sitten toistamiseenkin. Hauska treeni, paitsi koirien mielestä:) Kiitos Christa vinkeistä ja kommenteista, jälleen kerran!
Nyt koetan jatkaa treenejä entiseen malliin siltä varalta, ettei pentusia tule. Eka karsinta olisi jo maaliskuun alussa ja siihen tähdätään sitten. Kunhan vain saisin ajatukset kasaan ja pystyisin keskittymään kunnolla.

Nyt on ollut mahtavia lenkkikelejä viikonloppuisin. Nämä kuvat ovat Renksun harjujen alueelta, kotimetsistä.

 
Jiihaa!

Ei kommentteja: