10.2.2014

Treenirytmi löytymässä

-
Perjantaina 7.2. HOT:n treeneissä treenattiin ensin kapulan pitoja. Juoksuttelin Zipua ympäriinsä kapula suussa, teetin kaukoja ja stoppeja ynnä muuta, mutten saanut pitovirheitä esille. Piti siis hyvin, kiva.

Tunnari tehtiin normisti, tämä onnistui hyvin.

Zetassa käskytettiin ja kävelin koettaen rikkoa vähän kaavoja. Alkuun oli ollut aika epätasaista tuo seuruu, mutta kun komensin, parani kyllä. Yritän nyt löytää mukavan kävelyrytmin, mikä näyttäisikin hyvältä. Itselläni on tunne, että kävelen tosi hitaasti, mutta ei kuulemma näytä siltä.

Ohjatussa oma oli piilossa puomin takana. Tässä menikin lankaan ja sinkosi taas ekan keskelle. Sen jälkeen ei tainnut mokailla.

Sivulle tuloja tein ilman kapulaa ja palkkasin ulkoa maassa olevalla namilla. Koira tulee nyt aika hyvin - ja pompahtaa vähän ylöspäin lopussa. Mutta on aika suora. Tuo pompahdus pitää vielä saada pois niin, että suoruus jää jäljelle.
Sunnuntaina olimme Heinolassa Marian ja Wiin sekä Tarjan ja Nomin kanssa.

Zetassa Zip oli taas vähän epäsiisti ja painoikin. Huomautuksen jälkeen kyllä parani ja teki myös hyviä jääviä.

Ruudun merkit olivat hyvät ja suorat. Kun lähti ruutuun, Maria heitti kapulan lähelle ruutua. Zip kyllä hyvin selviytyi tästä, mutta jäi ruudussa oikeaan reunaan. Käskystä korjasi, mistä kehut muttei palkkaa. Uusittuna lelusta huolimatta meni oikeaan paikkaan, mistä kunnon palkka ruudussa. Kävelin koirasta ohi, käännyin takana ja kävelin koiran ohi. Tässä mokasi ja lähti mukaan. Korjattuna teki hyvin ja odotti liikkumatta. Pysähdyin koiran eteen selin siihen ja teetin kaukoja. Teki hyvin, kun kurkin. Vielä jätin istumaan, kävelin itse poispäin, kutsuin koiran mukaan ja selän takana vauhdista maahan. Hyvin teki ja sai kunnon kehut ja palkat.

Tunnarissa tehtiin nyt vaikeampi versio. Paljon kapuloita, pitkä matka ja oma vähän piilossa muovikannen alla. Tässä ei kantti kestänyt, vaan valitsi vääriä. Nuhtelin ja sen jälkeen oli parempi ja tarkempi. Laitoin kapulan agilityputken päälle. Etsi kauan, mutta kantti kesti ja omakin löytyi lopulta. Hyvä!


Sunnuntaina oltiin pitkällä lenkillä Riitan, Toscan ja Cocon kanssa


Tänään Hollolan hallilla jatkoin samoja teemoja.

Aloitimme zetalla taas. Nyt oli jotenkin parempi heti alussa ja teki hyvät jäävät kulmiin. Jonkin verran edelleen reagoi käskytyksiin, mutta itse en huomannut. Näitä vaan jatketaan, kunnes tuntuu rennolta ja kivalta.

Tunnari tehtiin normina, vähän pidemmällä matkalla. Teki hienosti, mistä iso palkka sivulta.

Sivulletuloissa ilman kapulaa pomppasi lähes joka kerran ja oli suora paitsi yhden kerran. Palkkasin ulkoa maassa olevalla namilla. Kapulan kanssa en vielä tee.

Tauon jälkeen teimme tunnarin, missä oma kapula oli pienessä kupissa - tämä oli helppo. Toisessa oli samoin paljon kapuloita ja oikea oli puoliksi piilotettuna hiekkaan. Zip meni monta kertaa omansa yli ja etsiskeli kauempaakin. Palkkasin välillä etsimisestä ja helpotimme hieman ottamalla omaa enemmän esille. Taas etsiskeli kauempaa kunnes palasi kapuloille ja löysi kuin löysikin omansa. Tästä iso palkka. Oli todella tarkka ja huolellinen eikä ollenkaan sählännyt. Olinpa iloinen.

Viimeiseksi päästin vielä ruutuun, missä meni ihan oikeaan paikkaan siististi. Hyvät treenit, kiitos avusta  ja lenkkiseurasta M & M!

Huomenna koirat pääsevät Riinalle hoitoon ja pidämme pari vapaapäivää. Onpahan aikaa seurailla juuria alkaneita Sotshin olympialaisia ja jännätä naapurintyttö Julian edesottamuksia mäkihypyssä. Jännää!

Ei kommentteja: