27.8.2014

SM-kisa ja muuta kesän viettoa

Sitten viime päivityksen on tapahtunut kaikenlaista. Pikku-Trix on kasvanut ja osoittautunut kelpo agi- ja tokokoiran aluksi. Pete on opastanut sitä vähän agilityn saloihin ja leikkinyt sen kanssa ja itse olen opettanut kaikenlaista hyödyllistä kuten kosketusalustaa ja uunivuoassa seisomista... Se vaikuttaa oppivaiselta ja fiksulta vekaralta. Ei hötkyile turhia ja keskittyy hommiin. Kovin vähän sen kanssa on mitään tehty, mutta onpahan leikitty ja seurusteltu. Nyt se on 5 kuukautta.

SM-kisat
Heinäkuun ekana viikonloppuna kilpailtiin Suomen toko-paremmuudesta Porissa. Olimme mukana HOT:n joukkueessa ja asustelimme Yyterin leirintäalueella mökeissä. Tulimme paikalle perjantaina.

Zip oli sairastanut kaksi kuuria vaatineen silmätulehduksen vähän aikaisemmin ja sitten vielä perjantaina todettiin korvatulehdus. Voi kökkö. Zip oli ravistellut treeneissä vähän päätään, mutta ajattelin, että korviin meni vain hiekkaa tms. Eläinlääkäri rauhoitteli ja sanoi, että tulehdus oli lievä ja antoi ohjeeksi huuhtoa korvaa suolavedellä kisojen ajan ja sitten voisi aloittaa lääkityksen. Tuntui tosi kurjalta lähteä kisaamaan tuollaisessa tilanteessa. Zip onneksi oli oikein hyvävoimaisen oloinen eikä lauantaina ravistellut päätään kertaakaan. Suolavesi siis auttoi, mutta itsellä oli halju olo. Ehkä sen takia en saanut ollenkaan hyvää virettä itse päälle kisassa. 

Starttasimme aika alussa ja olimme toisessa paikallaoloryhmässä. 

Paikalla istuminen - 9
Tässä kävi hassusti. Zip oli katsellut tosi pitkään Sirkeä, joka käveli ryhmän sivuitse roskikselle ja sieltä teltoille päin. Joku sanoi, että Zip oli oikein venyttänyt päätään ja ollut sen näköinen, että lähtee perään. Kun tulin takaisin, oli Zip tosi hämmästyneen oloinen. Se oli siirtänyt tassujakin sivulle. Luultavasti oli kuvitellut Sirken olleen minä. Nyt olen treenannut muutaman kerran sitä, että itse kävelen sinne tänne koiran sivulla ja takana. Ihan liikaa siis saimme pisteitä. 

Paikallamakuu - 9
Koira oli mennyt lonkalle, mitä ei myöskään ole treeneissä tehnyt, joten ihan kuosissa eli töissä ei ollut. Aijai. 

Kehä 1

Etukäteen katselin kehää sen mitä ehdin ja totesin, että kymppi oli aika yleinen numero. 

Zeta - 10
Tämä oli aika ok, mutta seuruu oli aika pompahtelevaa eikä rytmikään ollut hyvä.

Metalli - 10
Tästä tykkäsin, oli jopa suora loppuperusasento. Jee, jotain on mennyt eteenpäin.

Tunnari - 10
Tämäkin oli mukava, mutta Zip pyöräytti kapulaa matkalla takaisin. Muutoin olin valtavan tyytyväinen, kun tässä on ollut pieniä malttiongelmia. 

Kehä 2

Ruutu - 9
Merkille vasemmalta, asento ok. Kun käskytin ruutuun, koira teki pienen nykäyksen, koska se varmaan kuunteli mene-sanan loppuun asti. Olen käskyttänyt paljon muilla samantapaisilla sanoilla ja on pitänyt kuunnella. Zip oli siis tosi kiltti tässä. Tuomari sanoi, että joutui vähentämään pisteen, koska luullakseen koira ennakoi merkillä. Hänen oli varmaan oikeasti vaikea tajuta tilannetta, koska se kävi niin nopeasti.

Luoksetulo - 8,5
Tämä oli mielestäni aika kiva. Hyvä vauhti ja maahanmeno. Seisominen olisi saanut olla nopeampi, mutta ei se ihan huono ollut. 

Kehä 3

Kauko - 8
Tässä Zip teki juuri niin kuin osasi ja paremminkin. Nopeat vaihdot ja herpaantumaton keskittyminen, mistä pidin tosi paljon. Tuomari tuli luokseni ja sanoi, ettei voi antaa enempää kuin kasin, koska koira tuli näin paljon eteen s-i -vaihdossa ja näytti sormilla kahta senttiä. Ja oikeassa oli, tuli eteen sen verran. 

Ohjattu - 9
Tämäkin oli ok, joskin nappasi kapulan etukautta ja meni metrin verran vielä eteenpäin, ennen kuin pääsi kääntymään. 

Kehä 4

Seuruu - 8
Tämä on aina meille vaikea ja mukaan mahtui ainakin yksi vino perusasento. Tuntuikin tosi huonolta. 

Kokonaispisteemme olivat ja niillä jäimme ekoina pois finaalista. Olin aika pettynyt, joskin osasin odottaa sitä, kun pisteita jaettiin aika reilusti. Mutta pääasia oli, että Zip oli todella kiltti ja teki niin kuin osasi. Sitäpaitsi on turha ruikuttaa: pitää treenata koira niin, ettei tuomareilla ole mitään sanomista ja sillä siisti. Kaikkea emme ehtineet saada kuntoon äippäloman jälkeen. Heti tulosten selvittyä annoimme Zipulle korvalääkityksen ja lähdimme mökille illanviettoon hottilaisten kanssa. Kävimme lenkillä Riitan ja Simon kanssa ihanilla dyyneillä, missä olin ekaa kertaa. Olipa tosi hienoa!

Sunnuntaina katselimme finaalia. Se järjestettiin urheilukeskuksen nurmikentällä ja katsomo oli kaukana kehistä. Tunnelmakin jäi tämän takia vähän kaukaiseksi, vaikka puitteet olivat hienot. Hyviä suorituksia nähtiin, mutta vain neljä koiraa paransi lauantaista suoritustaan. Toisaalta vain kaksi koirakkoa sai kakkostuloksen, joten huonosti ei mennyt sunnuntaikaan. Isot onnittelut SM-mitaleista Christalle, Hanna-Marille ja Sadulle!!
SM-kisoista jäi siis luu käteen. Vähän laiskasti olen treenannut nyt kesällä, mutta olen kuitenkin. Pääpaino on ollut kaukoissa, jotka haluan ehdottomasti kuntoon. En halua enää menettää tärkeitä pisteitä parin sentin takia:) Seuraavat tavoitteet ovat piirinmestaruus syyskuulla ja ehkä jokin ulkomainen kisa. Jos ei ole tavoitteita, en jaksa tehdä töitä kunnolla. 
Eilen teimme kisanomaisen tsekkauksen Ansun ja Riikan kanssa Patarilla. Koira tuntui aivan todella kivalta ja fiilis oli mahtava. Tässä vähän kommentteja:

Hyvää:
- Noutojen perusasennot olivat suoria. Hurraa!
- Zetan rytmi oli hyvä (kävelin hitaammin).
- Seuruun rytmi oli hyvä. Kontakti oli parempi ja koira rauhallisempi. 
- Hyvä kapulanpito - ei yhtään korjausta.
- Hyvä kokonaisuus!
- Sokerina pohjalla se, että kaukojen m-s -vaihdot olivat parantuneet ja Zip teki "uudella tekniikalla" eli siirsi etujalkoja tässä taaksepäin. Todella kiva, että treeni on toiminut. 

Parannettavaa: 
- Zetan istuminen oli vähän hidas.
- Selkeitä käsikosketuksia on varottava.
- Tunnarin lopussa vähän siirrähti taaksepäin, kun oli luovuttanut kapulan (varmaan odotti vapauttamista).
- Seuruun perusasennot olivat vinoja (pari).
- Ennakoi merkiltä ruutuun.
- Ruudussa meni ennakoiden maahan.
- Tärkeimpänä se, että ennakoi kaukoissa käsiliikkeistä (myös liikkurin). Nyt on oltava tarkkana käsien kanssa, kuten muunkin ennakoinnin. Malttia!

Treenistä tuli taas hyvää fiilistä ja lisää treeni-intoa. Hyviä treenejä on tiedossa jo paljon syksylle.
Kesäloman pidin elokuussa. Eka viikko menikin MM-kisoja katsellessa paikan päällä. Siellä nähtiin hienoja suorituksia! Suomalaiset voittivat komeasti ja ansaitusti joukkuekultaa tehden kaikki ykköstuloksen. Finaaliin ylsi neljä suomalaista, joten jännitystä riitti loppuun asti. Katja ja Zen saivat mm-hopeaa, ihan mahtavaa! Vähän oli haikeaa katsella sivusta kilpailuja, mutta toisaalta, päätös oli ihan omani. 
Messarissa oli iso kv-näyttely, joiden yhteydessä oli tokonäytöksiä. Olin tässä mukana juontajana viikonloppuna. Sieltä lähdimme suoraan Seinäjoelle tapaamaan ihanaa kummipoikaamme Mikaelia ja hänen perhettään. Oli aivan ihanaa pitkästä aikaa nähdä. Pohjanmaalta jatkoimme Kaskisten kautta Yyteriin, missä vietimme pari yötä ja nautimme luksusmaisesta koirarannasta. Päivä oli tuulinen ja aallot sen mukaisia. Oli hauskaa uida aallokossa koirien kanssa. Trixkin uskalsi uiskennella, mutta kyllä sitä vielä jänskätti. 
Porista ajoimme Rauman kautta Oripäähän Eevalle ja Roopelle, mistä ajoimme seuraavana päivänä kotiin. Mukava pieni kesälomareissu! Muitakin pikkureissuja teimme kesällä, mutta vain päivän mittaisia. Kummasti ne kuitenkin piristivät arkea. Samoin uimassa käytiin tosi paljon, yleensä Hollolan keski-Tilkillä, missä voi uida koirien kanssa todella puhtaassa vedessä. Meg hyppää suoraan veteen, Zip menee nätisti ja Trix katselee tyytyväisenä vielä rannalla. Nuo uintireissut muistaa kauan. 

Laitan tähän vähän kuvia kesänvietostamme. 

Ei kommentteja: